Duidelijke webteksten maken een website compleet


Ergert u zich ook zo vaak aan tekst en inhoud van een website?

  • Omdat u niet snel genoeg kunt vinden waar u naar op zoek bent?
  • Vanwege het wollige taalgebruik en de lange zinnen?
  • Omdat de zinsconstructies niet kloppen en er taalfouten in de tekst staan?

Bij het maken van een website wordt vaak wel veel aandacht besteed aan de vormgeving en de techniek, maar veel minder aan de tekst en de inhoud van de site. Veel opdrachtgevers worden geacht zelf de menustructuur te bepalen en de teksten te schrijven. Daar gaat het nogal eens fout, want schrijven voor het web is een vak apart. Daarom biedt het Websiteam een complete website met tekst en inhoud.

Overzichtelijke menustructuur

Een duidelijke en overzichtelijke menustructuur is de basis van een goede website. Een bezoeker is immers op zoek naar gerichte en relevante informatie en wil die zo snel mogelijk kunnen vinden. Samen met u bepalen wij daarom eerst de menustructuur van uw site.

Titels, subtitels en accenten

De tekst van een website wordt vaak eerst met de ogen gescand. Daarom moet in één oogopslag duidelijk zijn waar de website over gaat. Dit willen wij bereiken door het aanbrengen van:

  • Een duidelijke titel die de lading dekt
  • Heldere subtitels met de belangrijkste informatie
  • Korte opsomming van feiten door middel van opsommingstekens
  • Duidelijke accenten en verwijzingen

Leesbare teksten met de juiste inhoud

Een website wordt in eerste instantie vaak vluchtig gelezen. Effectieve webteksten bestaan daarom uit korte krachtige en goed leesbare zinnen. Daarbij moet de bezoeker van uw website worden aangespoord om tot actie over te gaan. U heeft toch niet voor niets een website?

Geoptimaliseerd voor zoekmachines

Zoekmachines als Google struinen websites af naar relevante zoekwoorden en inhoud. Daarom houden wij daar rekening mee bij het schrijven van de tekst voor uw website. Met geoptimaliseerde webteksten bent u vaak beter vindbaar via het internet. En daarmee reiken wij u ons derde puntje op de i.